Visszakapcs, gázt neki

Magyarország a zsákutcában - Vértes szerint ki kell tolatni

Magyarországnak ki kell tolatnia a zsákutcából, s ennek alapfeltétele, hogy létrejöjjön az EU-IMF hitelmegállapodás, amelyben az Európai Központi Bank is részt vesz - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke a Világgazdaság napilap által rendezett csütörtöki konferencián Budapesten.

2012.02.02 11:59MTI

A befektetők körében Magyarország iránt tapasztalható bizalmatlanságot kell helyreállítania a kormánynak illetve a gazdaságpolitikának, ez a legfontosabb feladat - jelentette ki a GKI elnöke.

Vértes András elmondta: a kormánynak tettekkel kell bizonyítania, hogy tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, helyreállítja az Alkotmánybíróság jogkörét, megteremti a Költségvetési Tanács érdemi önállóságát, s emellett meg kell erősítenie az Európai Unió iránti elkötelezettségét.

A GKI elnöke megismételte az intézet prognózisát: 2012-ben a magyar GDP 1,5 százalékkal visszaesik, amely elsősorban az 1.000 milliárd forintos szükséges költségvetési megszorításból következik, hiszen a GDP arányosan 3 százalékos államháztartási hiányt csak így lehet elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.