Házi feladat készen

Prodi önzőséggel vádolja Németországot

Az euróövezet adósságválsága kapcsán önzőséget vetett Németország szemére az Európai Bizottság korábbi olasz elnöke.

2012.01.29 19:28MTI

Az Il Messaggero című római újságban közölt vasárnapi írásában Romano Prodi leszögezte: "Olaszország elvégezte házi feladatait, amelyeket különböző tanároktól kapott. Súlyos áldozatokat kell hoznunk, amelyek a jövőben is megterhelik országunkat. Ezért jogunk van megtudni, hogy mikor mutatkoznak meg az áldozatok pozitív hatásai."

A veterán olasz politikus szerint Olaszország "elvárja, hogy a következő EU-csúcstalálkozó ne elégtelen és ködös intézkedésekkel érjen véget, amelyek képtelenek véget vetni a spekulációnak és reményt adni egy új európai korszak kezdetének".

A német önzés meghosszabbítja a válságot címmel közölt írásában Prodi aggályosnak tartja a németországi konjunktúra kifulladására utaló jeleket. "Az a tény, hogy a német gazdasági növekedés kilátásai rosszabbodnak, és Barack Obama elnök aggodalmának adott hangot az európai recessziónak az amerikai választásokra gyakorolt negatív hatása miatt, olyan politikát kellene, hogy eredményezzen, amely a szolidaritás erősítésével segíti elő a válság leküzdését és a fellendülést" - írta az olasz politikus. Mint hozzátette, ő maga nem derűlátó abban a tekintetben, hogy ez gyorsan bekövetkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.