Lenyomja

Raiffeisen: "Visszakeressük, amit Magyarországon veszítettünk"

A Raiffeisen Bankcsoport le fogja dolgozni a Magyarországon elszenvedett veszteségeit az RBI vezérigazgatója szerint.

2012.01.26 12:45MTI

"Belátható időn belül vissza fogjuk keresni a Magyarországon elszenvedett veszteségeinket" - mondta Herbert Stepic az osztrák Wirtschaftsblattnak, hozzátéve, a bank nem tervezi, hogy kivonul Magyarországról. A bankvezér arra számít, hogy 2013-ban stabilizálódik a pénzintézet helyzete. 

Herbert Stepic szerint a devizában felvett jelzálog-hitelek kedvezményes törlesztése 55-60 millió euró veszteséget okoz a banknak, de ennél nagyobb összegre is fel vannak készülve. Egy november végi közlés szerint Magyarországon 286 millió euró adózás utáni veszteséget könyvelt el a bank tavaly az első kilenc hónapban, éves szinten 320 millió euró veszteséget várnak Magyarországon.
 
A bank tavalyi eredménybeszámolóját március 29-én teszi közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.