8-an kérték

Jövő csütörtökön hallgatják meg Matolcsyt

Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottsága jövő csütörtökre, 2012. január 26-án 15.00 órára halasztotta Matolcsy György meghallgatását.

2012.01.18 14:33MTI

Eredetileg január 20-án, a héten pénteken lett volna a nemzetgazdasági miniszter bizottsági meghallgatása Magyarország államháztartásának és a 2012. évi költségvetés helyzetének értékelése tárgyában.

Matolcsy György kérésére halasztották el és tették át jövő csütörtökre a bizottsági meghallgatást - mondta Nyikos László, a bizottság jobbikos elnöke szerdán. Az elnök szerint ezen a héten számos eseményre kerül sor, a miniszter elfoglaltságai miatt kérte a halasztást - tette hozzá.

Nyikos László a múlt héten elmondta, hogy a 27 tagú testület kilenc nem kormánypárti tagja közül nyolcan kérték a rendkívüli ülés összehívását és a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását.

Nyikos László egy korábbi közleményében indokoltnak és időszerűnek nevezte az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását egyebek között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.