Azért odanéz

Egekben a franciák - fenntart a Moody's

A Moody's nemzetközi hitelminősítő azt közölte hétfőn, hogy fenntartja Franciaország legmagasabb, "AAA" adósbesorolását, de folyamatosan nyomon követi a francia gazdaságban zajló folyamatokat az első negyedévben.

2012.01.16 15:33MTI

Egy másik hitelminősítő, a Standard & Poor's pénteken egy fokozattal "AA plusz"-ra rontotta Franciaország államadós-besorolását.

A Moody's továbbra is pozitív kilátással látja el Franciaország "tripla A" minősítését, míg az S&P-nél a kilátás negatív.

A Moody's hétfői közlése szerint a francia gazdaság összességében erős, de növekedési kilátásai kockázatot jelentenek a kormány költségvetési konszolidációs tervére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.