70 ezer - mi is?

Szijjártó a Fidesz bizonyítványát magyarázza

Két év alatt 70 ezerrel nőtt a dolgozó emberek száma, de megelégedésre nincs ok, a növekedési terv segítségével Közép-Európa termelési központjává és legversenyképesebb gazdaságává kell tenni Magyarországot - közölte Szijjártó Péter vasárnap.

2012.01.15 14:33MTI

A miniszterelnök szóvivője a közleményében hangsúlyozta: a nemzeti ügyek kormánya a spekuláció helyett a munkára alapozza Magyarország megújítását, ezért vezette be a munkát és a családokat támogató adórendszert, ezért törli el a vállalkozások működését ellehetetlenítő buta szabályokat, és ezért újítja meg a teljes oktatási rendszert.

A KSH Statisztikai tükör című kiadványában az olvasható, hogy a kedvezőtlen külgazdasági környezet ellenére javult a munkaerő-piaci helyzet Magyarországon 2011 első három negyedévében: a válság mélypontját jelentő 2009 harmadik negyedévéhez képest 2011 azonos időszakában mintegy 70 ezerrel több munkavállalót foglalkoztattak a nemzetgazdaságban.

A KSH adatai szerint ez a 15–64 éves népesség esetében 56,4 százalékos foglalkoztatási rátát jelentett. A javuló foglalkoztatás mellett a munkanélküliek száma nem változott, míg a munkanélküliségi ráta 2011 harmadik negyedévére a foglalkoztatotti létszám növekedése miatt egy év alatt 0,2 százalékponttal csökkent, és így 10,7 százalékra mérséklődött - írta összegzésében a statisztikai hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.