Repülni fog?

Állami felszámoló kísért a Malévnál

Nem képes visszafizetni a százmilliárdos állami támogatást - stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lehet a Malév.

2012.01.10 07:47ma.hu

Állami vagyonfelügyelőt, vagy felszámolót nevezhetnek ki a Malév élére - adta hírül a Napi Gazdaság.

A gazdasági hírportál kifejtette: stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilváníthatja a kormány céget, mely rendelet olyan csődhelyzetbe került vagy fizetésképtelenné vált gazdasági társaságok esetében léphet életbe, amelyek "reorganizációja és adósságainak rendezése nemzetgazdasági érdek, vagy éppen a megszüntetésük kiemelt gazdaságpolitikai érdek.

"Ezeknek a cégeknek a csőd- és felszámolási eljárását az erről szóló törvénytől eltérő szabályok szerint kell lebonyolítani - mint a Napi Gazdaság írja: "élükre állami vagyonfelügyelőt vagy felszámolót neveznek ki, amely csak az állami Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. lehet. Az erről szóló törvénymódosítást tavaly nyáron fogadta el a parlament."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.