Befagyasztják a jussát

Meztelen a király - vagy legalábbis nem kér fizetést

II. Albert azt szeretné, ha befagyasztanák fizetését, és annak összege csak az inflációval azonos mértékben emelkedne - derül ki a belga király hétfőn tett nyilatkozatából.

2012.01.09 16:48MTI

Az államfő jelezte, ezzel a lépéssel csatlakozik minden belgához, és kiveszi részét azokból a megszorításokból, amelyek az Európai Unió (EU) által felállított költségvetési hiánycél eléréséhez szükségesek.

A belga kormány nemrég ígéretet tett arra, hogy a 2012-es évben a tavalyi 3,6 százalékról 2,8-re faragja le a GDP-arányos költségvetési deficitet, ám ennek megvalósulásában az Európai Bizottság kételkedik. Az EU végrehajtó testülete szerint az adóbevételek növelésére és a költségvetési kiadások további csökkentésére lenne szükség ahhoz, hogy Belgium tartani tudja vállalását, és így elkerülje az uniós szankciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.