Philipp Hildebrand inkább lelép

Lemondott a svájci jegybankelnök - még most is erősödik a frank

Bejelentette lemondását a svájci jegybank elnöke, Philipp Hildebrand. A bejelentésre átmenetileg erősödött a frank az euróval szemben.

2012.01.09 14:55MTI

A jegybank közleményében arról tájékoztatott: Hildebrand azonnali hatállyal távozik a szervezet éléről. Korábban erős kritika érte a jegybankelnököt azt követően, hogy felesége még a nyár folyamán mintegy félmillió dollárt vásárolt a svájci frank árfolyamrögzítése előtt három héttel, majd később - amikor megerősödött a dollár a beavatkozás hatására - nyereséggel eladta az összeget.

A bejelentésre rövid időre jelentősen erősödött a frank az euróhoz képest. Háromnegyed 3 körül 1,2137 frankon jegyezték az eurót a bejelentést megelőző 1,2140 frank után. Hildebrand negyed 4-kor tart sajtótájékoztatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.