A forintba vetett bizalom

Szoros együttműködés: Orbán összepolcolna Simorral

Orbán Viktor kormányfő Simor Andrással folytatott pénteki tárgyalását követően azt mondta, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével egyetértettek abban, hogy a kormánynak és a jegybanknak a lehető legszorosabban együtt kell működnie a forintba vetett bizalom megerősítése érdekében.

2012.01.06 11:01MTI

A kormányfő ezt újságírók előtt azt követően mondta el, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter és a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály államtitkár társaságában találkozott Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével.

Megállapodtak abban, hogy a nemzetgazdasági tárca és a jegybank naponta egyeztet a forint iránti bizalom helyreállítása érdekében - tájékoztatott.

Orbán Viktor közlése szerint a megbeszélést a jegybank elnöke kezdeményezte.

A miniszterelnök kijelentette, a kormány mindenben támogatja a jegybankot és elnökét a forint értékállóságának megőrzése és a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében. A miniszterelnök arra kérte az MNB-t, vegyen részt a növekedési terv kialakításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.