Új program, új feltételek

Aggódhatunk: január 18-án értékel az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa január 18-án értékeli a magyar gazdaság helyzetét.

2012.01.05 08:19MTI

Megvizsgálja a novemberben elvégzett éves felülvizsgálatról és program utáni megfigyelésről készült jelentést, de nem foglalkozik a magyar kormánynak az új elővigyázatossági hitelkeretre vonatkozó kérésével - mondta az IMF budapesti képviselője, Iryna Ivaschenko a Dow Jones hírügynökségnek.
   
A hírügynökség szerint az értékelés mindenesetre megteremtheti az alapot a tervezett tárgyalásokhoz az új hitelprogramról, amiképp várható, hogy az IMF értékelése körvonalazza majd a nemzetközi pénzintézet aggodalmait a magyar kormány gazdaságpolitikája iránt. Ebből nagyjából az is kiderülhet, milyen feltételeket szab majd az IMF az új programhoz.
   
Magyar tisztségviselők azt mondták, hogy az igazgatótanács meg fogja vitatni az IMF következő hivatalos látogatását Magyarországra - tette hozzá a Dow Jones.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.