KDNP: az Ab lépése illeszkedik a jogszabályokhoz

Magánnyugdíj - A lehető legjobban rendeződött a kérdés?

A KDNP szerint az Alkotmánybíróság (Ab) szerdai közlése illeszkedik a megváltozott jogszabályi környezethez, miután egy módosítás következtében mindenkinek jár állami nyugdíj.

2011.12.28 17:12MTI

Pálffy István frakciószóvivő ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy az Ab szerdán nem döntött a magán-nyugdíjpénztári beadványokról, s a testület az idén már nem tart több teljes ülést.
   
A politikus azt mondta: nyugdíjügyben senkinek nem veszett el a jogosultsága, az Ab döntése pedig ehhez a jogi környezethez illeszkedik a legmegfelelőbben.
   
Elmondta azt is, január 1-jétől egyéni jogsérelem esetén bárkinek lehetősége van arra, hogy azt egy beadvánnyal érvényesítse.
   
"A lehető legjobban rendeződött a kérdés" - jelentette ki a kormánypárti képviselő, aki szerint a nyugdíjügyben kialakult helyzet alkotmányos és a jogbiztonságot szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.