Sok a szabálytalanság

Levadássza a veszélyes termékeket a fogyasztóvédelem

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elnöke szerint tíz fogyasztóvédelmi ellenőrzésből három valamilyen szabálytalanságot tár fel.

2011.12.20 14:04MTI

Beszámolt arról, hogy a hatóság innovatív módszerekkel is kiemelt figyelmet fordít a vásárlói elégedettség mérésére. Ezért indított honlapot, amelyen a Nemzeti Fogyasztói Termékkosárra szavazhatnak a vásárlók. A cél a minőségi, hazai gyártású és forgalmazású, minőségi termékek összegyűjtése és ajánlása.    

A fogyasztók elsőként 74 kenyérfajta közül választhatták ki a legjobbakat, majd a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódva a szaloncukrok és a fényfüzérek kerültek sorra. Tekintettel arra, hogy a honlapon november közepe óta 70 ezren szavaztak a különböző áruféleségekre, a kezdeményezés sikeresnek ítélhető.    

A szavazás arra is fényt derített, hogy a fogyasztók szívesen látnának több magyar terméket az üzletek polcain.     Pintér István kiemelte: az elmúlt évben kétezer veszélyes termék érkezett az európai piacokra, ez év decemberéig pedig mintegy 1700.    

A jövő évi tervek között említette, hogy fő cél a fogyasztói elégedettség növelése, az ellenőrzésre szánt termékcsoportok közül az utazás, a közüzemi szolgáltatások, a fiatalok védelme kap majd kiemelt szerepet.    

Szomszéd Tamás, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője az elmúlt időszak ellenőrzéseiről elmondta: Nógrádban az áruházláncok 53 százalékánál találtak kifogásolni valót. Jellemző az árak nem megfelelő feltüntetése, az akciós termékek esetében pedig nem mindig derül ki az érvényes ár. A jövő év fontos feladatai között említette a termékbemutatók és az ezeken megvásárolható áruk ellenőrzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.