Orbán "vágja le végre a jobbkezét!"

Az MSZP szerint a többség a hivatalos inflációnál nagyobb terhet érez

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb inflációs adataira reagálva az MSZP közölte: a legnagyobb társadalmi réteget érinti leginkább a legmagasabb mértékű infláció.

2011.12.14 14:38MTI

Török Zsolt szóvivő szerint bár 4,3 százalékkal nőttek az árak egy év alatt a KSH adatai szerint, a részletes adatok sokkal súlyosabb helyzetet mutatnak.
   
Jelzi: az élelmiszerek ára az átlagot meghaladóan 5,1 százalékkal nőtt, az üzemanyagoknál pedig több mint 20 százalékos volt az emelkedés. "Az élelmiszereknél a tagolás igen rémisztő képet mutat: a cukor 42,4 százalékkal, a margarin 24,4, a sertészsiradék 18,6, a kávé 16,4, a liszt 13,3, a tej 8,8, a kenyér 6,5 százalékkal nőtt" fejti ki.
   
Hozzáteszi, hogy ugyancsak átlag felett, 6,3 százalékkal nőtt a háztartási energia ára, ezen belül a palackos gázé 14,7, a távfűtésé 9,1, a vezetékes gázé 5,6 százalékkal, de a csatornadíj 10, a szemétszállítás 6,4, a vízdíj 4,3 százalékos emelkedése is több, mint az átlag.
   
"Azaz a legnagyobb társadalmi réteget érinti leginkább a legmagasabb mértékű infláció" - összegez Török Zsolt, megjegyezve, a drága elektronikai cikkek és luxustermékek jelentős mértékű árcsökkenése nyomta le az inflációt 4,3 százalékra, ilyet elvétve vásárol minimálbéren élő munkavállaló, átlagos keresetből két gyermekét nevelő család vagy kisnyugdíjas.
   
"A Fidesz tehát eddigi intézkedéseivel elvette a fizetésük jelentős részét az igazságtalan adórendszerrel, a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaik elvételével kirabolta őket, a szociális védelmet leszűkítette számukra, és most még az inflációnál sem óvja őket kellő mértékben, sőt ismét rájuk hárítja a legnagyobb terheket" - áll a szocialisták közleményében, amelyben az ellenzéki párt követeli, hogy Orbán Viktor kormányfő "vágja le végre a jobbkezét", és készítsen olyan költségvetést, amely megkíméli a lakosságot a további terhektől, és igazságosan osztja meg a gazdagok és kevéssé tehetősek között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.