Pofonosztás Oroszországban és Ukrajnában

A Moody's rontott az OTP leányain

Rontott az OTP Bank oroszországi és ukrajnai bankjának besorolásán kedden a Moody's Investors Service.

2011.11.29 10:28MTI

A hitelminősítő a múlt héten alacsonyabb szintre helyezte Magyarország adósbesorolását, majd gyengítette hét magyar kereskedelmi bank minősítését, köztük az OTP devizabetét-osztályzatát.
   
Az OTP orosz leánycége, az OJSC OTP Bank (OTP Russia) helyi valutában és devizában vezetett hosszú lekötésű betétállományának besorolását a Moody' "Ba2"-re gyengítette az eddigi "Ba1"-ről, amit további leminősítést feltételező felülvizsgálatra helyezett.
   
A hitelminősítő szerint az OJSC OTP Bank nagy valószínűséggel az anyabank pénzügyi támogatására szorul. 
   
Az OTP ukrajnai bankja, az OTP Bank (Ukraine) helyi valutában vezetett hosszú lekötésű betétállományának a minősítését "Ba1"-ről "Ba2"-re fogta vissza a Moody's, további leminősítést valószínűsítő  felülvizsgálatra helyezve.
   
A moszkvai székhelyű OTP Russia mérlegfőösszege 97,5 milliárd rubel (3,2 milliárd dollár) volt a múlt év végén.
   
A kijevi központú OTP Bank (Ukraine) mérlegfőösszege 25 milliárd hrivnya (3,1 milliárd dollár) volt, adózott eredménye pedig 344 millió hrivnya (43,2 millió dollár) a 2010 végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.