Porból lettünk, bóvlivá leszünk?

Hatalmas pofon - "reform kell, mondjuk bárkitől"

A leminősítés reformokra ösztönözheti Magyarországot - nyilatkozta Charles Robertson, a Renaissance Capital vezető közgazdásza azt követően, hogy a Moody's Investors Service megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást.

2011.11.25 07:23MTI

"A leminősítés annak a reformpolitikának ad támogatást, amelyek eredetileg is befektetési kategóriába emelte Magyarországot" - fogalmazott Charles Robertson.

A Reuters Budapestről keltezett anyagában utalt arra, hogy Magyarország a múlt héten a Nemzetközi Valutaalaphoz fordult készenléti hitelt kérve, miután a forint árfolyama rekordmélységbe zuhant az euróval szemben.

Charles Robertson ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a brit hírügynökségnek, hogy az IMF-megállapodás múlt heti bejelentése már nem tudta megakadályozni leminősítést, mert túl későn jött.

A Moody's leminősítése ugyan nem volt váratlan, csak az időzítése - tette hozzá.

Úgy vélte, Magyarország számára az jelenthetne kiutat, ha az EKB és az IMF közös akcióval tenne lépéseket az euróövezet stabilizálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.