Porondon a számlázás és az ügyfélszolgálatok

Rosszullét miatt elnapolták a fogyasztóvédelmi bizottság ülését

Egy vendég rosszulléte és orvosi ellátása miatt elnapolták hétfőn délelőtt az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának ülését, amelynek napirendjén az energiaszolgáltatók számlázásával és ügyfélszolgálatának működésével kapcsolatos tapasztalatok megvitatása szerepelt.

2011.11.22 11:10MTI

A bizottság a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Magyar Energia Hivatal beszámolójának meghallgatását fejezte be mielőtt az ülést elnapolták volna a következő hétfőre.
   
Grábner Péter, a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettese röviden összefoglalta az ide vonatkozó jogszabályokat, amelyek igen szigorúak. Hozzátette, hogy az idei módosítással még szigorodtak is. Javasolta, hogy a fogyasztóvédelmi törvény módosításával tegyék rugalmasabbá az ügyfélszolgálati irodák nyitva tartását, mert, különösen vidéken, számos olyan iroda van, ahol a délutáni-esti órákban már egyáltalán nem jelentkezik ügyfél. Ezek a holtidők pedig indokolatlanul növelik a szolgáltatók költségeit, így nem felelnek meg a "legkisebb költség elvének".
   
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság osztályvezetője, Mándi Martina arról tájékoztatta a képviselőket, hogy lényegében nem változott a számlák érthetőségével kapcsolatos panaszok száma, mert a lakosságot lényegében a számlán szereplő összegek érdeklik, elsősorban ezekkel kapcsolatban fordulnak az ügyfélszolgálatokhoz. A földgázszámlákkal kapcsolatban viszont általános panasz, hogy a fogyasztók nem tudják átszámolni a petajoule-t köbméterre és fordítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.