Kétszázezer munkahely szűnik meg idén

Brutális leépítések a globális pénzügyi szolgáltatóknál

Az idén mintegy 200 ezer munkahely szűnik meg a globális pénzügyi szolgáltatóknál, miután legutóbb a nagyok közül a Citigroup, a BNP Paribas és a Bank of America is létszámcsökkentést jelentett be.

2011.11.16 18:42MTI

A napokban a Citigroup 3 ezer fős, a BNP Paribas 1.400 fős karcsúsításról számolt be, és ez ahhoz a 195 ezres létszámcsökkentéshez csatlakozik, amelyet a globális bankok, biztosítótársaságok, vagyonkezelők az idén már bejelentettek.
   
Az idei éves összesítés szerint a 200 ezer körüli, vagy azt meghaladó létszámcsökkentés túlszárnyalja a 2009-es válságévben elbocsájtottak számát, akkor 174 ezren vesztették el munkahelyüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.