Történelmi csúcson a jen

Gyász: 315 forint felett az euró

Gyengült a forint hétfőn délelőtt, az euró 315 feletti, a 2009 márciusi csúcsot megközelítő árfolyamra emelkedett, a jen pedig új árfolyamcsúcsot állított be.

2011.11.14 12:17MTI

Az eurót hétfőn délelőtt tíz óra után két és féléves csúcson, 315,75 forinton jegyezték, 1,84 forinttal a 2009 március eleji 317,59 forintos csúcs alatt.

Az euró pénteken este még 310 forint körül forgott.

A svájci frank jegyzése 255 forint fölé emelkedett hétfőn délelőtt, szemben a péntek esti 250-es jegyzéssel.

A dollár árfolyama délelőtt 230,62 forint volt, míg pénteken este még 226 forint környékén állt. A japán jen hétfőn új történelmi rekordot ért el a forinttal szemben 3 forintos árfolyamon. Péntek este 2,9258 forinton állt a japán jen.

Pénteken késő délután Fitch Rating hitelminősítő negatívra rontotta a magyar szuverén adósbesorolás kilátását, szombaton pedig a Standard & Poor's hitelminősítő figyelő listára helyezte a magyar "BBB-" besorolást a rontás lehetőségével, amit a piac a küszöbön álló leminősítésre utaló jelzésként értékelt.

Elemzői vélemények szerint a két hitelminősítői lépés együttesen már tartós hatást gyakorolhat a forint árfolyamára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.