308-an szavaztak mellette

Berlusconi megnyerte a költségvetési szavazást - de nincs parlamenti többsége

Silvio Berlusconi olasz kormányfő kedden elfogadtatta az olasz parlamenttel a 2010-es költségvetési zárszámadást, de a 630 képviselőből csak 308-an szavaztak mellette.

2011.11.08 16:19MTI

"A kormánynak nincs többé többsége" - jelentette ki a legfőbb ellenzéki erő, a Demokrata Párt (PD) főtitkára, Pierluigi Bersani és felszólította Berlusconit: kérje fel Giorgio Napolitano államfőt, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat egy új kormány megalakításáról.

A képviselőházban 308-an szavaztak a zárszámadás mellett és 321-en tartózkodtak, míg ellene nem voksolt senki. A jobbközép koalíció tehát távol van az abszolút többséghez szükséges 316 szavazattól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.