Ha ügyesek, javít a besoroláson a Moody's

Felminősítik Kínát?

A Moody's nemzetközi hitelminősítő intézet javíthat Kína adóskockázati besorolásán, amennyiben kezelni tudják a helyi kormányzati tartozásokat, a pénzügyi ágazat stabil marad és az ország képes egyensúlyban tartani gazdaságát.

2011.11.08 13:09MTI

Kína kevéssé van kitéve az eurózóna szuverén adósságválságának - állapította meg Tom Byrne a Moody's alelnöke, akit a Hszinhua hírügynökség iédézett. Hozzátette: a megtakarítások magas aránya és a folyó fizetési mérleg többlete lehetővé teszi az ország számára, hogy megakadályozza a válság terjedését határain belül.
   
2010 novemberében a Moody's az A1-es fokozatról Aa3-asra emelte az ország besorolását, amely a negyedik legmagasabb osztály. Ezzel együtt pozitív kilátásokat, erős növekedést és makrogazdasági stabilitást előlegezett meg.
   
A Moody's előrejelzése szerint Kína reálgazdasági növekedése az idén 9,6 százalék lesz, míg a következő öt évben is 9,5 százalékos ehet. A cég számításai szerint a GDP-arányos államadósság az idei 16,5 százalékról 2016-ra 9,3 százalékra fog csökkenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.