Megegyezésre kötelezték őket

Újraindulnak hétfő délután a Qantas gépei

Újraindulnak ausztrál idő szerint hétfő délután a Qantas Airways légitársaság egyes gépei, miután a munkaügyi bíróság megegyezésre kötelezte a munkáltatót és a szakszervezeteket - jelentették be hivatalosan.

2011.10.31 09:34MTI

Az ausztrál nemzeti légitársaság szombaton jelentette be sokkoló hatású döntését, hogy kizárja a munkavégzésből a szakszervezeti tagokat, és határozatlan időre törli minden járatát. A döntés gyakorlatilag megbénította az ország légiközlekedését és alternatív megoldások keresésére kényszerítette a repülőtereken ragadt utasokat.

Vasárnap a Fair Work Australia, vagyis a munkaügyi bíróság összeült, és éjszakába nyúló tanácskozás után utasította a munkáltatót és a szakszervezeteket, hogy azonnal hagyjanak fel a cég szolgáltatásainak leállításával, és 21 napon belül állapodjanak meg vitás ügyeikben, különben a bíróság mindenkire nézve kötelező érvényű döntéseket hoz ezekben az ügyekben.

A pilótákat, a csomagkezelőket és a repülőgép-szerelőket képviselő szakszervezetek az alkalmazottak fizetését érintő és mintegy ezer elbocsátással járó átszervezési tervek, illetve két ázsiai térségre összpontosító érdekeltség létesítése miatt már hetek óta sztrájkokkal kényszerítették a járatok számának csökkentésére és a menetrend átütemezésére a légitársaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.