Kevésbé költekezik a lakosság

Spórolósabbak lettek az Európaiak

Takarékosabbak lettek az európaiak az idén: az euróövezetben a második negyedévben elkölthető jövedelmük átlagosan 13,9 százalékát tették félre, az egész Európai Unióban 12,6 százalékát.

2011.10.28 14:16MTI

Ez derül ki az Eurostat pénteken ismertetett adataiból. Az első negyedévben 13,6, illetve 11,9 százalék volt ez az arány.
   
Az euróövezet állampolgárai annak ellenére helyezték a költekezés elé a takarékoskodást, hogy elkölthető jövedelmük reálértékben 0,5 százalékkal nőtt a második negyedévben - az elsőben 0,1 százalékkal - miközben a fogyasztói kiadások mindössze 0,1 százalékkal emelkedtek.
   
A takarékossági ráta növekedésével ellentétben a lakossági befektetések nem változtak. Az euróövezetben az elkölthető jövedelmek 8,7 százalékát, az Európai Unióban 8,1 százalékát tették ki a második negyedévben.
   
Az Európai Bizottság csütörtökön tette közzé, hogy októberben tovább romlott a fogyasztói hangulat az euróövezetben, és kétéves mélypontra esett az erre vonatkozó mutató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.