"Fejpénzt" fizetnek az új vasutasokat toborzóknak

Kerülik a sínek körüli munkát a Svájciak

A szakképzett munkaerő krónikus hiányát enyhítendő, "fejpénzt" fizet a svájci vasút (SBB) azoknak a vasutasoknak, akik új munkatársat szereznek számára.

2011.10.16 18:59MTI

Az SBB 2.500 svájci frankot fizet egy-egy új jelentkezőért, még akkor is, ha végül mégsem jön létre a munkaszerződés.
   
A "fejpénz-rendszer" nem újkeletű, 2007 novembere óta létezik az SBB-nél. A cég szóvivője szerint ez a munkaerő-toborzás egyik leghatékonyabb módja, az SBB legjobb követei maguk a vasúti dolgozók.
   
A "Sonntag" című lap híre nyomán a svájci sda hírügynökség kérdezte meg a szóvivőt, aki azonban nem tudta megmondani, hogy ezzel a módszerrel eddig hány új dolgozót sikerült már tényleges munkába állítani. Szavai szerint az SBB-nél krónikus hiány van képzett vasutasokból, és mivel a vasúti forgalom  bővül, valamint az utasszám emelkedik, ez a hiány még inkább erősödhet. Középtávon néhány száz betöltetlen állásuk van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.