Puff, a turizmus

Svájc is szív az erős frankkal

Az erős svájci frank hatására érezhetően visszaesett a beutazó turizmus Svájcban, és a vendégösszetétel is jelentősen megváltozott - mondta a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős vezetője pénteken Budapesten, az új téli katalógust bemutató sajtótájékoztatón.

2011.10.14 12:47MTI

A magyarországi relációból Urs Weber az eddiginél kisebb növekedésre számít.

Urs Weber elmondta: a vendégek 50 százalékát jelenleg a belső forgalom adja, az eurózónát, a font- és dollárelszámolású területeket illetően is érezhető a visszaesés.

"Az utóbbi területeken folytatjuk az erőfeszítéseket, és szeretnénk intenzíven megdolgozni a BRIC országokat (Brazília, Oroszország, India és Kína)" - mondta.

Az elérendő új piacok között említette Lengyelországot is. Bár a magyar relációból augusztusban visszaesés volt tapasztalható, az év eddig eltelt részében nőtt a forgalom, s a tavalyi 89 ezer vendégéjszakával szemben az idei évre 90 ezret várnak.

"Küzdünk a kedvezőtlen forint/svájci frank árfolyammal" - mondta Urs Weber.

Hozzátette: a magyar piac kicsi, de eddig szépen bővült, 2003 óta 60 százalékkal növekedett, ám a következő időszakban gyengébb növekedésre számítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.