315

Jobbik: hol vannak az ígért új mentőautók?

A Jobbik szerint a kormány "megmagyarázhatatlan körülményeskedésének" és a közbeszerzések visszavonásának köszönhető, hogy a 2011-re ígért 315 új menőautó helyett mindössze 35 darab beszerzésére van egyáltalán aláírt szerződés - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gyenes Géza.

2011.10.07 12:12MTI

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának jobbikos alelnöke kiemelte: bár látszatra emelkedik a mentésügyre fordítható költségvetési előirányzat a 2012-es büdzsében - összesen 709 millió forinttal - ám ez az összeg még így is 1,3 milliárd forinttal kevesebb az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 2012-re tervezett bevételi előirányzatánál.

Gyenes Géza feltette a kérdést: a kormány "a mentők nélkül akarja megmenteni az egészségügyet?" Az ellenzéki politikus szerint az ilyen és ehhez hasonló döntések komolyan veszélyeztetik az egészségügyi ellátás biztonságát és az ellátórendszer működőképességét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.