A minimum minimumának minimuma

Tesco gazdaságos pénztárosok: tudja a multi, hol szorítson a nadrágon?

Nemhogy a 94 ezer forintos garantált bérminimumot nem fizeti ki pénztárosainak a Tesco, hanem saját, úgynevezett bérmátrixa alapján az országot öt zónára osztva, öt különböző fizetést ad ugyanazért a munkáért: természetesen kevesebbet a törvényben előírtnál.

2011.10.05 09:18Havariapress/Magyar Nemzet

Ezek szerint például Pest, Komárom-Esztergom és Somogy megyében valamivel több mint ezer forintot, Baranyában, Tolnában, Veszprém megyében már csaknem hétezer forintot, míg Borsodban, Bács-Kiskun, Csongrád megyében már tízezer forint körüli összeget spórol pénztárosain a multinacionális vállalat - állítja a Magyar Nemzet.

Történik mindez úgy, hogy a Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei munkaügyi bíróságok már tavaly jogerős ítéletet hoztak az akkori 89500 forint bérminimum kifizetéséről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.