A gázolaj nem változik

Most csökken a benzin ára - de marad 400 felett

Öt forinttal csökken a benzin ára a hazai töltőállomásokon szerdától, míg a gázolajé változatlan marad.

2011.10.03 12:48MTI

A legdrágább kutakon azonban még szerda után is 400 forint felett marad a benzinár. A benzin átlagos ára 390 forintra csökken, míg a gázolajé 386 forint marad - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító portál.

A bioetanol 306 fointos átlagos áron tankolható ma, autógázt 220 forintos átlagáron tankolhatunk. A töltőállomások árai között akár 40 forintos árkülönbséget tapasztalhatnak az autósok a benzinár esetében, míg a legolcsóbb és legdrágább gázolajár között országosan 40 forintnál is nagyobb különbség lehet.

Az áfa tervezett emelése januártól legalább 6-6 forintos további emelést okoz majd mindegyik üzemanyag árában, azonban már novembertől legalább 16 forintos áremelésre számíthatunk a gázolaj jövedéki adójának emelése miatt a dízelüzemanyag árában.

A múlt héten nem nőtt a benzin, ám 4 forinttal emelkedett a gázolaj ára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.