Támad a SZÉP-kártya

Milliárdok kerülnek veszélybe

Az utalványoknál közös érdek volna a szabályozás megfontolt változtatása. Jelenleg havi 18 ezer forint értékhatárig vásárolhatnak utalvánnyal hideg és meleg ételeket a munkavállalók.

2011.10.03 09:39ma.hu

Az utóbbi években 2-2,5 millió dolgozó kapott étkezési jegyet, ami 290-360 milliárd forint fogyasztást és 130-160 milliárd forint adóbevételt eredményezett. A kormány jövőre hidegétkezésre csak 5-8 ezer forintot enged, ha állami intézmény bocsátja ki az utalványt, a melegétkezést pedig a bankok által kiadott Szép-kártyával támogatná - írja a Magyar Nemzet.

Egyetérthetünk a kormány törekvésével - mondta Varga István közgazdász, aki a pénzforgalmi szolgáltatások állami fejlesztését szorgalmazza különböző fórumokon - hogy fokozottan érvényesítse az államháztartás érdekét, csak vigyáznunk kell, hogy tényleg érvényesüljön az állami érdek. Logikus, hogy ha az állam kedvezményt ad, akkor állami intézmény bocsássa ki az erre jogosító eszközt is, így a kezeléséből származó bevétel és a rendszerben tartózkodó 30-40 milliárd forint a költségvetést segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.