"Semmi biztatót nem mondanak"

Mesterházy a nyugdíjasokat ijesztgeti

Mesterházy Attila szerint a nyugdíjas társadalom számára semmi biztatót nem mondanak a jövő évi költségvetés számai.

2011.10.01 11:32MTI

Az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton, az október 1-jei idősek világnapja alkalmából köszöntötte a magyar társadalom idősebb tagjait és szögezte le, hogy közülük "sokan szorongva várják a 2012-es évet: növekvő adóterhekkel, bizonytalan kilátásokkal, emelkedő inflációval, a szociális ellátások visszafogásával, elvonásokkal, csökkenő életszínvonallal kell szembenéznünk".

Mint írta, a jövő évi költségvetésben rögzítendő adó- és áfa-emelések miatt mindenképpen rosszabbul járnak az öregségi nyugdíjban részesülők; veszélybe került a hivatásuk, egészségi állapotuk vagy speciális élethelyzetük miatt a korhatár betöltése előtt nyugdíjba kényszerültek járandósága; a devizahitelek és a családok mindennapos megélhetési gondjai miatt az idősebb generáció közül sokan már nem csak saját, hanem családjuk, gyermekeik és unokáik jövőjének biztonsága miatt is aggódva tekintenek a jövőbe.

A szocialista politikus szerint az idősek ez évi világnapja "sajnos nem felhőtlen és nem gondtalan, örömteli ünnep".

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas társadalom a magyar nemzet egyik legkiszolgáltatottabb, egyik legnépesebb csoportját alkotja.

"A lassan másfél éve hivatalban lévő kormányzat ötletelése, kapkodása és dilettantizmusa azonban egyre többekben kelt bizonytalanságot, csalódottságot" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A sorozatos kritikák nem találtak értő fülekre a kormányban - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy "az elhibázott és rövidlátó politika miatt egyre nagyobb sebességgel sodródunk a társadalmi, szociális és gazdasági szakadék felé".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.