Továbbgyűrűzik a gazdasági válság?

Összedőlt devizahitelek: "a nyomort nem lehet betiltani"

Ha az ország vezetése nem kezeli megfelelően a bedőlt devizahitelesek ügyét és a gazdasági válság továbbgyűrűzik, jelentősen nőhet a fedél nélkülivé váló nincstelenek száma - mondta Vecsei Miklós.

2011.10.01 10:49MTI

A szombati Magyar Nemzetnek adott interjúban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alelnöke elmondta: a klasszikus hajléktalanság elsősorban nem lakhatási probléma, hanem társadalmi, vagyis az emberi kapcsolatok hiánya.

Ma 45 ezer forintjába kerül az államnak egy hajléktalan ember havonta, ezenfelül az önkormányzatoknak is kell fizetniük, és a civilek is hozzátesznek. Azaz nagyon drága az intézményi ellátás. Az MMSZ új koncepciójában a támogatások egy részét másként kívánja elkölteni.

"Mindenekelőtt az utcán élők ellátáshoz jutását támogatjuk" - fogalmazott Vecsei Miklós

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.