"Kicsúszott a Fidesz kezéből a gazdaságpolitika"

Aggódnak a szocik: a kormány "kapkodó, dilettáns, és felelőtlen"

Kicsúszott a Fidesz kezéből a gazdaságpolitika irányítása - mondta Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

2011.09.26 11:58MTI

A politikus kijelentette: a kormány "kapkodó, dilettáns és felelőtlen" gazdaságpolitikája továbblöki Magyarországot a szakadék felé. Ez az embereknek bizonytalanságot és kilátástalanságot hozott, amit jól mutat, hogy soha nem látott mélyponton van a fogyasztás az országban.

Tüttő Kata szerint a kormány rossz gazdaságpolitikai döntései közé tartozik például az igazságtalan adórendszer, amely "a szegényektől elvesz és a gazdagoknak ad", a visszamenőleges törvények meghozatala, ami bizonytalanságot szül a piacon, az áfa emelése és a közalkalmazottak elbocsátása.

A frakcióvezető-helyettes utalt rá, hogy hasonlóan elhibázott lépés volt a Mol-részvények megvásárlása, a bankok hitelezési képességének csökkentése különböző lépésekkel, ami a beruházások és a növekedés visszaeséséhez vezet. Eközben az emelkedő terhek mellett a kormány leállított egy sor támogatást, mint a távfűtésben az Öko plusz programot, a panelprogramot, és nem tesz semmit a mintegy 300 ezernyi, közüzemi díjhátralékkal küzdő fővárosi megsegítésére - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.