Csak 40 százalék dobott be pénzt

Becsületkassza-automaták: a budapestiek több, mint fele csórta a vizet

A budapestiek közel 40 százaléka dobott be pénzt a becsületkasszaként működő italautomatákba, több mint 60 százalékuk azonban fizetés nélkül távozott.

2011.09.21 13:19MTI

A pesti belvárosban és Óbudán augusztus 29-én felállított italautomatákba nem kötelező pénzt bedobni, fizetés nélkül is el lehet vinni a vizet. A két automatából eddig összesen közel 8 ezer palack víz fogyott el: a kampány harmadik hete után kiderült, hogy a "vásárlók" közel 40 százaléka fizetett, több mint 60 százalékuk fizetés nélkül távozott.

A két városrész között mindössze egy százalék eltérés mutatkozik Buda javára - közölte Tamás Dorka sajtóreferens szerdán.

A kampány péntekig tart, így a Sopron Bank további lehetőséget ad a járókelőknek, hogy egy-egy palack víz megvásárlásával hozzájáruljanak a pénzintézet jótékony céljához. A szervezők az italautomatákból befolyt összeg dupláját ajánlják fel a Csodalámpa Alapítvány részére. A naprakész "becsület-indexet" a www.becsuletkassza.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.