Az euró feladására kicsi az esély

Egyre valószínűbb a görög államcsőd

Egy gazdasági szakértők körében végzett felmérésből kiderül: Görögország valószínűleg egy éven belül csődbe jut, miután felőrölte az euróövezeti tagországok türelmét, de az euró feladásának esélye mindössze egy az öthöz.

2011.09.16 14:11MTI

A több mint 50 gazdasági szakértő megkérdezésével az elmúlt két napon végzett felmérés 65 százalékos valószínűséget ad a görög államcsőd bekövetkezésének, és a megkérdezetteknek a fele tartotta úgy, hogy erre már 12 hónapon belül sor is kerülhet.
   
A prognózisok 25 és 100 százalékos esély között szóródtak.
   
A válság megoldására sokak által egyetlen lehetőségnek tekintett közös európai kötvény kibocsátásának még annak ellenére is 40 százalékos esélyt adnak a megkérdezettek, hogy a német alkotmánybíróság gyakorlatilag megtiltotta Berlin részvételét egy ilyen programban.
   
A felmérés átlagosan 18 százalékos valószínűséget adott az euró feladásának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.