Annyi a versenyképességnek?

Frontális ütközés várható - egymással szemben a törvény és a szándék

A szövetség közölte: az országgyűlési képviselőkhöz fordul a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, mert álláspontjuk szerint a Munka törvénykönyvének tervezete szembemegy a kormányzati szándékkal, és a versenyképesség rovására is mehet.

2011.09.12 15:33MTI

A Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) szerint a tervezet elfogadásának egyik veszélye, hogy még nagyobb lesz a munkavállalókban a félelem és a kiszolgáltatottság érzése.
   
Emiatt fennáll a veszélye, hogy a munkavállalók tartózkodnak a véleménynyilvánítástól, gyakran még a döntési szintek, végrehajtási pontok sem rendelkeznek szükséges ismeretekkel, ami működési zavarokhoz vezethet. "Az állami szektorban alsó- és középszinten alig beszélhetünk innovációról, a vezetők félnek az önálló döntésektől, mindent felülről várnak" - olvasható a közleményben. 
   
Az érdekvédők közös érdeknek tartják, hogy a munkahelyeken rendezett, kontrollált viszonyok legyenek, mert szerintük ez biztosíthatja a versenyképességet.
   
A kormány és a Fidesz-frakció még nem tárgyalta a tervezetet, ezért a KMSZ abban bízik, hogy az anyag ebben a formájában nem is kerül a parlament elé, hanem a munkaadói és munkavállalói oldallal történt egyeztetés után egy munka- és munkavállaló-barát, európai viszonyokat jobban tükröző Munka törvénykönyvét fogadnak majd el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.