Devizahitelesek

LMP: a Fidesz javaslatának milliók isszák meg a levét

Az LMP szerint a Lázár János által pénteken bejelentett javaslat a "gazdasági ámokfutás egy újabb lépése".

2011.09.10 13:29MTI

Mindez csak pár tízezer embernek nyújtana segítséget, miközben milliók isszák meg a levét - véleményezte a Fidesznek a devizahitelek csökkentett árfolyamon történő végtörlesztéséről szóló elképzelését Vágó Gábor.

A párt szóvivője azt mondta, hogy a kormányzat gazdasági kérdésekben tanúsított felelőtlensége tovább növeli a magyar piacok bizonytalanságát, ugyanis az ilyen bejelentésekkel nem csak a devizahitelesek helyzetét nehezítik tovább, de a magyar gazdaság egészét teszik kockára.

A javaslat nem old meg semmit, csupán a legtehetősebb tízezrek számára nyújthat mentőövet, miközben a csomag árát a devizahitelesekkel és a bankbetétesekkel fizettetik meg - szögezte le a politikus.

Hangsúlyozta, hogy ha a pénzintézeteknek kell állniuk az elképzelés költségeit, akkor ezt az összeget az államnak hamarosan bankkonszolidációra kell költenie, mert a lépés bankválságot okoz, ami a magyar gazdaság alapjait is megrengetheti.

Pártja korábbi javaslatát megismételve azt kérte, hogy az állam és az önkormányzatok részvételével hozzanak létre egy ingatlanalapot a lejárt tartozású hiteleseknek. Megjegyezte, hogy az augusztusban benyújtott határozati javaslat a hiteleiket még törlesztők számára is havi tíz-húsz ezer forintnyi könnyebbséget jelentene.

Saját elképzelésükre visszautalva emlékeztetett arra, hogy bevezetnék a kamatplafont, a védett számla intézményét, a követelési maximumot, a magáncsődöt, miközben szigorúan szabályoznák a végrehajtás és a követelés kérdéskörét.

Végül kijelentette, hogy az LMP újra készen áll arra, hogy tárgyaljanak az általuk készített csomagról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.