Nincsen párhuzam?

"Nem jutnak Görögország sorsára a magyarok"

Elutasította Magyarország és Görögország gazdasági helyzetének párhuzamba állítását az osztrák nemzeti bank elnöke, az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának osztrák tagja a tiroli Alpbachban rendezett nemzetközi konferencia alkalmából tartott sajtókonferencián.

2011.09.02 12:08MTI

Ewald Nowotny kifejtette: egyáltalán nincs szó arról, hogy Magyarország egy második Görögország lenne.

"Magyarországnak vannak problémái, de ezek nem összehasonlíthatók. Az államháztartási hiányra, az adósságokra, a fizetési mérlegre vonatkozó adatok sokkal jobbak Magyarországon" - mondta Nowotny.

Az osztrák bankelnök ugyanakkor nagy aggodalommal szólt arról, hogy késik a Görögországnak szánt második mentőcsomag, és aggodalmát fejezte az olaszországi fejlemények miatt is.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.