"Szegény szocik"

"Gyurcsányék továbbra sem értik a világot"

A miniszterelnök szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc azon kijelentése, hogy nincs európai válság, azt mutatja: a volt kormányfő és a szocialisták továbbra sem értik a világot.

2011.08.31 12:36MTI

Ez korábban már súlyos károkat okozott Magyarországnak, hiszen 2007-2008-ban a Gyurcsány-kormány "bűnös módon" nem készítette fel az országot a nemzetközi pénzügyi válságra - írta Szijjártó Péter szerdai közleményében a volt miniszterelnök aznapi Facebook-bejegyzését kommentálva.

Orbán Viktor
kormányfő szóvivője idézi Gyurcsány Ferenc korábbi szavait, miszerint "a válsághangulatot csupán az ellenzék gerjeszti, sem az utca, sem a hétköznapok nem igazolják ezt vissza. (...) Magyarországra csak áttételesen és viszonylag csekély mértékben hathat a kibontakozó és egyre inkább Európára is átterjedő nemzetközi hitelválság".

Szijjártó Péter hozzáteszi, hogy a volt miniszterelnök ezt azelőtt mondta, hogy "Magyarország elsőként szorult rá" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) mentőhitelére.

"Gyurcsány Ferenc ma is azt állítja, hogy a nemzetközi gazdaságban minden rendben van, miközben egymást érik a válságtanácskozások, minden szakember euróválságról, drámaian növekvő recessziós kockázatokról, a fogyasztói bizalom összeomlásáról beszél" - írta a szóvivő, megjegyezve, hogy Gyurcsány Ferenc ezek szerint nem olvassa a nemzetközi híreket, vagy nem érti azokat.

A volt kormányfő a Facebookon azt írta szerdán: "meglehetősen átlátszó, hogy Orbán az európai válságra hivatkozva készíti elő saját megszorító csomagját. Ilyen válság ugyanis nincs. Alacsony a növekedés üteme, ez igaz, de nincs recesszió. Az euróövezet mediterrán országainak jelentős költségvetési gondjaik vannak, de egyelőre képesek finanszírozni hiányaikat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.