Folytatódik a zuhanás?

Gyengült a forint szerdán reggel

Szerdán folytatódott a forint előző nap megindult gyengülése.

2011.08.31 10:14MTI

A svájci frankot szerdán délelőtt röviddel tíz óra után 231,52 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 230,89 forinttal szemben. Kedden a frank árfolyama 228,70 forint és 231,50 forint között mozgott.

Szerdán reggel a svájci frank 230,60 forintos árfolyamról egészen 232,40 forintig erősödött.

Az eurót 271,69 forinton jegyzik a kedd délutáni 272,62 forint után, a dollár 188,07 forint 189,08 forinttal szemben, a jent 2,4563 forinton jegyzik 2,4640 forinttal szemben. A hét még a befektetői kockázatkerülés enyhülésével indult, csökkent az érdeklődés a menedék befektetési eszközök iránt, a svájci frank ezért gyengült, az euró pedig erősödött, a dollárral szemben hétfőn 1,4550-en két havi csúcsot ért el. Ezzel párhuzamosan a forint árfolyama is javult, hétfőn 271 forint közeli euró és 227 forint közeli svájci frank jegyzésre is volt példa.

Kedden kedvezőtlen európai és amerikai pénzpiaci és makroadatok fordították meg a folyamatot, gyengítették az eurót, erősítették a menedék befektetési eszközöket, egyebek között a svájci frankot. Az olasz kötvénykibocsátást a vártnál alacsonyabb jegyzési érdeklődés fogadta, az augusztusi euróövezeti gazdasági hangulatindex a vártnál nagyobb mértékben csökkent és 17 havi mélypontot ért el, az augusztusi amerikai fogyasztói hangulatindex több mint kétéves mélypontra zuhant.

Szerdán éreztette hatását az európai kereskedelemben az augusztus eleji Fed-ülés jegyzőkönyvének kedd esti ismertetése, amely szerint a Fed számos "szokatlan" eszköz alkalmazását vette fontolóra a gazdaság fellendítése érdekében, s ezzel a monetáris enyhítéshez fűzött várakozásokat erősítette a piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.