Varga Mihály elképzelhetőnek tartja

A megszorításokat ezúttal úgy hívják: zárolás?

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a vártnál kisebb gazdasági növekedés ellensúlyozására elképzelhető további zárolás a tárcáknál, és a kormány megvizsgálja más kisebb gazdasági lépések szükségességét is.

2011.08.31 09:55MTI

Az államtitkár a TV2 Mokka című műsorában szerdán emlékeztetett arra, hogy idén 250 milliárd forintot már elvontak a minisztériumok költségvetéséből, és azt mondta: sajnos, mivel kisebb lesz a gazdasági növekedés, szükség lehet további zárolásokra vagy arra, hogy megtegyenek kisebb korrekciós gazdasági lépéseket.

Mint mondta, nem zárja ki, hogy módosítsanak olyan adótételeket, amelyekről már korábban is tárgyalt a parlament.

A cigaretta jövedéki adójánál tavasszal volt egy parlamenti szavazás, akkor 30-40 milliárd forintról nem döntött az Országgyűlés, ennyit "hagyott kint" e jövedéki adó keretében - fogalmazott Varga Mihály, hozzátéve: azt el tudja képzelni, hogy ilyen kisebb tételeknél "a kormány intézkedéseket fog hozni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.