A nemzeti eszközkezelő jelenthetné a kiutat?

Az MSZP szerint a kormány nem segít a bajba jutott devizahiteleseknek

Az MSZP szerint a kormány nem nyújt valódi segítséget a bajba jutott devizahiteleseknek: azoknak, akik több mint három hónapja képtelenek törleszteni, semmilyen támogatást nem ad a kabinet, a még fizetőképes adósoknak kínált árfolyamrögzítés pedig kockázatos, mivel lejárta után nagy mértékben emelkedhet a havi törlesztőrészlet.

2011.08.22 16:48MTI

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón kijelentette: a lejárt tartozással rendelkezőknek a nemzeti eszközkezelő jelenthetne kiutat, amely azonban még nem kezdte meg működését, az erre a célra szánt ötmilliárd forint pedig nem elegendő.
   
Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban az MSZP-s politikus azt mondta, a kormány képtelen volt elmagyarázni, hogy mire számíthatnak három év múlva azok, akik élnek ezzel a lehetőséggel. Tukacs István ennek a számlájára írta, hogy eddig kevesen érdeklődtek az árfolyamrögzítés iránt.

Hozzátette, bár az árfolyamrögzítés rövidtávon könnyebbséget jelent, kockázatossá teszi, hogy három év után a tőketartozás mellett - a futamidő végéig - ki kell fizetni a felgyűlt árfolyamkülönbözetet is.
   
A szocialista politikus ismételten a nemzeti eszközkezelő mielőbbi beindítására és a magáncsőd intézményének megalkotására szólította fel a kormányt. Emlékeztetett arra is, az MSZP lehetővé tenné, hogy a munkaadók átvállalják dolgozóik hiteltörlesztésének a 180 forintos frankárfolyam feletti részét úgy, hogy azt költségként elszámolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.