A magyar gazdaság stagnált

Lassítottak a fejlett országok

Tovább lassult a gazdasági növekedés a fejlett országokban a második negyedévben az elsőhöz képest. Magyarországon stagnált a gazdaság a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hétfőn publikált adatai szerint.

2011.08.22 15:15MTI

A 34 tagországban átlagosan mindössze 0,2 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP) április-június között az első negyedévi 0,3 százalékos növekedést követően. Ezzel sorban már a negyedik negyedévben lassult a növekedés az OECD-országokban.
   
A jelentés szerint elsősorban az Európai Unió és az euróövezet gazdaságának lassulása a felelős a gyenge teljesítményért, miután az eurót használó 17 országban mindössze 0,2 százalékkal bővült a GDP a második negyedévben az elsőhöz képest.
   
Éves bázison 1,6 százalékos volt a növekedés az OCED országokban április-június között, az első negyedévben még átlagosan 2,4 százalékos GDP-bővülést tudtak felmutatni. A legnagyobb növekedés Németországban volt, 2,7 százalék, Japánban viszont majdnem egy százalékkal zsugorodott a gazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.