IMF tavaszi Világgazdasági Kilátások

1,8 százalékos idei GDP-növekedési jóslat Magyarországnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a szerdán megjelent, tavaszi Világgazdasági Kilátásokban 1,8 százalékos gazdasági növekedést jósolt Magyarországnak erre az évre, és 2,5 százalékosat jövőre.

2008.04.09 15:25MTI

Az infláció várhatóan 5,9 százalékos lesz az idén, és 3,5 százalékos jövőre, az IMF elemzői szerint. A folyómérleg hiányát idén a GDP 5,5 százalékára, jövőre 5,1 százalékára várja az IMF.

A tavaly októberben megjelent, legutóbbi őszi Világgazdasági Kilátásokban az IMF erre az évre 2,7 százalékos gazdasági növekedést, 4,5 százalékos évi átlagos inflációt és a GDP 5,1 százalékának megfelelő folyómérleghiányt valószínűsített Magyarországnak.

Az őszi előrejelzésben tavalyra 2,1 százalékos gazdasági növekedést várt az IMF Magyarországon, a KSH adata szerint tavaly 1,3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye. Tavalyra 7,6 százalékos évi átlagos fogyasztóiár-inflációt valószínűsített az IMF, az eredmény a KSH szerint 8,0 százalék lett.

Ősszel a tavalyi évre 5,6 százalékos GDP-arányos folyómérleghiányt valószínűsített az IMF, az eredmény a KSH és a Magyar Nemzeti Bank előzetes adataiból számolva 5,0 százalékos hiány volt a GDP-hez viszonyítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.