Rosszabb, mint Románia?

Az MSZP szerint túl kockázatos hely lett Magyarország

Burány Sándor, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának szocialista tagja szerint a kormányváltás óta a Magyarországgal kapcsolatos kockázati felár annyit emelkedett, hogy az ország e téren egy év alatt Románia mögé került.

2011.08.11 13:19MTI

A szocialista képviselő közleményében azt írta: "Európa kormányfői sorra szakítják meg szabadságukat, mert van bennük kötelességtudat és felelősség. Orbánéknak is dolgozni kellene, hátha tudnak".
   
Burány Sándor közlése szerint 2010 májusában - amikor a Fidesz átvette a kormányzást - a világ vezető gazdasági hatalmai, közgazdászai példaként állították az MSZP-s kormány válságkezelését más országok elé, a magyar gazdaságot stabilnak minősítették.
   
Tavaly augusztustól ez év júliusáig összesen 17.221 cég végelszámolására került sor, amely 32,5 százalékos növekedést jelent - írta a szocialista képviselő, aki szerint ezen adatok arra utalnak, hogy manapság kockázatosabb vállalkozni.

Megjegyezte továbbá, hogy a régióban a volt szocialista országok közül az elemzők egyedül Magyarországnak adtak negatív osztályzatot, mindenki más stabil vagy pozitív minősítést kapott, beleértve Bulgáriát is.
   
Mindemellett - Burány Sándor szerint - a régión belül a forint a legsebezhetőbb valuta, ez pedig könnyen spekulációs célországgá teheti az országot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.