Betankoltak - kitáraznak?

Jobbik: "hajmeresztő ötlet" a Mol-részvények újraeladása

A Jobbik szerint "hajmeresztő ötlet" az Európai Bíróság csütörtöki, áfa-szabályozást érintő döntésének költségvetési hatását a nemrég visszavásárolt Mol-részvények újraértékesítésével "orvosolni" - jelentette ki Hegedűs Tamás pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

2011.07.29 13:29MTI

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön hirdette ki ítéletét, miszerint nincs összhangban az európai uniós joggal a magyar áfa-szabályozásnak az a része, amely kizárja a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szintén csütörtöki tájékoztatása szerint vizsgálják a bírósági döntés költségvetési kihatásait. A kormány, amennyiben a jövő évet illetően szüksége lenne rá, mérlegelni fogja a költségvetési bevételek növelése érdekében többek között a Mol-részvénycsomag egy részének értékesíthetőségét - írta közleményében az NGM.

Hegedűs Tamás pénteken kijelentette: az állam által nemrég visszavásárolt Mol-pakett az elmúlt hetekben is jelentősen veszített értékéből és az esetleges eladás hírére is "biztosan tovább esnek az árfolyamok", ezért a Jobbik szerint - amennyiben létrejön - az értékesítés "a nemzeti vagyon elkótyavetyélését jelenti".

Az ellenzéki politikus szerint például a költségvetés központi tartalékából lehetne pótolni az Európai Bíróság döntése nyomán kieső 100 milliárd forintra tehető tételt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.