1 milliárd dollárt fizet vissza

Soros György visszavonul

A jövőben a magyar származású Soros György befektetési alapja kizárólag a családi vagyont igazgatja majd, így mintegy 1 milliárd dollárt fizet vissza magánbefektetőknek - közölte a Bloomberg hírügynökség egy, az üzletember fiai által aláírt levélre hivatkozva.

2011.07.26 20:52MTI

A levél szerint az alap befektetési igazgatója, Keith Anderson távozik a társaságtól, amely kizárólag a 25 milliárd dollárra tehető családi vagyon kezelőjeként működik a jövőben.

Az idézett forrás szerint a lépés mellett a szigorodó amerikai pénzpiaci szabályozás miatt döntöttek. A Dodd-Frank-törvény értelmében a fedezeti alapokat be kell jelenteni az amerikai piacfelügyeletnél, amely így rálátást nyer arra, hogyan is működnek ezek a piaci szereplők. Enyhébb szabályozás alá esnek ugyanakkor a kizárólag családi vagyont kezelő befektetési alapok. Soros nem az első neves befektető, megteszi ezt a lépést.

Korábban hasonlóan döntött Stanley Druckenmiller, aki éveken keresztül Soros György helyettese volt és aki sokak szerint kitervelte az 1992. évi fontellenes spekulációt. Számos fiatalabb spekuláns is ebbéli elhatározását jelentette be.

Piaci vélemények szerint ugyanakkor a 81 éves Soros döntése inkább jelképes, már évek óta ő kezeli a családi vagyont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.