E.On-gázra hajt az MVM?

Gázháború készül az orosz fronton - magyar résztvevővel?

Fokozatosan körvonalazódik Moszkvában, hogy magyarországi gázkereskedelmet a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) képviseli az orosz piacon.

2011.06.29 10:16ma.hu

Horváth Péter , a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke erről is - pontosabban egyéb piaci szereplők állami hátszelének hiányáról - tájékoztatta a napokban a legfelsőbb orosz vezetést - állítja a Világgazdaság. Állítólag egy találkozó megszervezésén is dolgozott Orbán Viktor és a Gazprom vezetése között, bár szakmai körök szerint a miniszterelnök találkozóinak megszervezésére van beváltabb mód is.


Hamarosan fordulat állhat be az MVM által megcélzott, jelentős hazai gázpiaci szerep megteremtésében: úgy tudjuk, a villamosipari csoport nemrég 800 millió eurót kínált az üzletágért. Igaz, egyelőre nem kapta meg, mert 1,2 milliárdra tartották.

Az üzletágé a gáz-nagykereskedelem, a hosszú távú gázimportszerződés, öt föld alatti gáztároló és néhány gázkiskereskedő. Ha létrejön az üzlet, jelentősen kibővül Baji Csaba, a cég első emberének moszkvai tárgyalási portfóliója is.

Rendszeres egyezetésein ugyanis főként a Paksi Atomerőmű elnökeként tárgyal a létesítmény együttműködéséről.

További részletek a Világgazdaságban!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.