Vita a hamburger körül

Az MSZP inkább az egészséges élelmiszerek áfáját csökkentené

Az MSZP úgy értékeli: a hamburgeradóként elhíresült népegészségügyi termékadó bevezetése egyszerű pénzbehajtás, s ha a kormány célja valóban az egészségvédelem, akkor az egészséges élelmiszerek áfájának csökkentését kellene megfontolnia.

2011.06.28 16:10MTI

Kovács Tibor országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón álságosnak nevezte, hogy a kormánypártok az egészségvédelem szándékára hivatkozva javasolják a termékadó bevezetését. Mint mondta, ez esetben a Fidesz-KDNP-nek el kellene fogadnia azt a szocialista módosító javaslatot, amely szerint az ebből származó bevételeket csak egészségügyi célokra, mindenekelőtt bérfejlesztésre és az ellátórendszer állapotának javítására lehetne fordítani.

A valódi szándék szerinte azonban a költségvetési bevételek növelése, ezért akarják a kormánypártok a termékadót már szeptembertől bevezetni.

A szocialista politikus elmondta: az MSZP a termékadó bevezetése helyett azt javasolja, hogy az egészséges élelmiszereket - így a zöldségeket és gyümölcsöket - terhelő általános forgalmi adó mértékét csökkentsék 25-ről 5 százalékra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.