A svájci frankot tekintve erősödött a magyar pénz

Stabilan áll alábán a forint az euróval szemben

Stabil maradt a forint pénteken az euróval szemben, a svájci frankkal szemben pedig erősödött, miután előző nap új csúcsra emelkedett a frank árfolyama.

2011.06.24 16:25MTI

Az eurót 269,15 forinton jegyezték pénteken délután fél négykor a bankközi devizapiacon, csaknem azonosan a csütörtök délutáni 269,19 forintos árfolyammal.
   
A svájci frank árfolyama péntek délutánra 226,32 forintra csökkent, miután előző nap 227,40 forinton új történelmi rekordot állított be.
   
A dollár 189,43 forintot ért pénteken délután a csütörtök délutáni 190,43 forinttal szemben.
   
Száz japán jent 235,97 forinton jegyeztek a csütörtök délutáni 236,01 forint után.
   
A kereskedők szerint a forint piaca csendes volt pénteken, alacsony volt az érdeklődés. Az árfolyamot kizárólag a nemzetközi piaci mozgások, az euró/dollár, illetve az euró/frank árfolyamváltozások határozták meg.
   
Előző nap a Fed amerikai gazdasági helyzetértékelését követően fokozódott a nemzetközi befektetői kockázatkerülés, ennek nyomán az euró folyamatosan gyengült a dollárral és a befektetési menedéknek tekintett svájci frankkal szemben. Az euró történetében először 1,19-es svájci frank árfolyam alá gyengült, és forintban is megdőlt a svájci frank árfolyamrekordja.
   
Az éjszaka folyamán megszületett a megállapodás Görögország és hitelezői között a második reformcsomag részleteiről, ami egy lépéssel közelebb hozta a pénzügyi támogatás esedékes részletének kifizetését. Ennek hatására péntekre az euró már erősödött a nemzetközi deviza kereskedelemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.