Nincsenek megszorítások?

MSZP: a segédmunkások és cselédek országát építi a kormány

Az MSZP szerint a kormány egész oktatáspolitikájával, így például a tankötelezettség tervezett csökkentésével is a "segédmunkások és a cselédek országává" alakíthatja Magyarországot.

2011.06.24 12:15MTI

Balogh András, a szocialista párt elnökhelyettese pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az oktatás ügyében történteteket nevezte az elmúlt év legfájóbb pontjának, mint mondta II. József óta nem fordult elő, hogy a hatalom az iskolában eltöltött idő csökkentése mellett állt volna ki.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinet hibázik amikor nem ismeri fel, hogy a fejlődés alapja kizárólag a komoly intellektuális érték előállítása lehet, ez vonzza ugyanis azt a tőkét, amire Magyarországnak szüksége van.

Balogh András az elmúlt egy évet értékelve úgy fogalmazott, az országot járva a legtöbb helyen letargiával és reményvesztettséggel találkozik.

A Fidesz kormányra kerülése előtt azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, ezzel szemben azok az élet minden területére kiterjedtek, ráadásul a Fidesz munkahely-teremtési céljaival ellentétben, az ígért százezer új munkahely helyett ugyanennyi álláshely szűnt meg a választások óta - fejtette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.